Kiskunmajsa

Kiskunmajsa 12 ezer lelket számláló kisváros. Budapesttől 130 km-re, az M5-ös autópályától 22 km-re fekvő délmagyarországi település.
Térségünk pusztai romantikával, sok napfénnyel, a kedves kisvárosok, falvak és tanyák hagyományaival és kultúrájával, valamint jellegzetes gasztronómiai kínálattal kiegészülve várja a vendégeket.

Kiskunmajsától:
Budapest 130 km
Kecskemét 50 km
Szeged 40 km
Kiskunfélegyháza 27 km
Pálos-szentkút Petőfiszállás 22 km
Bugacpuszta 28 km
Kiskunhalas 22 km
Ópusztaszer 28 km
Bodoglári homokbuckák, tartós szegfű 8 km
Szank 9 km

Kiskunmajsai Gyógyfürdő

A kiskunmajsai gyógyfürdő a várostól 3 km-re található, melynek 72 fokos nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvize kiválóan alkalmas törések utáni rehabilitációra, nőgyógyászati panaszok kezelésére, mozgásszervi elváltozások és idült gyulladásos mozgásszervi megbetegedések kezelésére. A hangulatos, ligetes termálparadicsom kiváló pihenőhely családok, baráti társaságok részére is.

Szolgáltatás:
A szabadban egész évben igénybe vehető gyógymedence várja a pihenni és gyógyulni vágyókat. A reumatológiai szakrendelés mellett gyógyvizre és képzett szakemberek tudására és gyakorlatára alapozva több, TB támogatással igénybe vehető gyógyfürdőellátást biztosítanak.

Római Katolikus Templom

Cím: 6120 Kiskunmajsa, Petőfi tér 10.
Plébánia telefon: +36 (77) 481564
Szentmisék időpontjai:
hétfő és szerda: reggel 7 órakor,
kedd, csütörtök, péntek: reggel 7 és este 19 órakor
szombat: reggel 7 órakor és este 19 órakor
vasárnap: 7, 9 és 19 órakor.

Leírás:
A város központi terén áll a Boldogságos Szűz Mária tiszteletére felszentelt késő barokk stílusú római katolikus templom, amelynek elődjét 1743-ban vesszőből és sárból a tószegi telepesek kezdték építeni. 1761-ben új, már szilárd anyagból készült templom építésére került sor. Jelenlegi alapformáját 1809-ben érte el, a hossza 50 méter, szélessége 21 méter. A templom különlegessége, hogy a főbejárata nem a 42 méter magas torony alatt található.

56-os Múzeum

A Kiskunmajsán található, hazánk első és egyetlen 56-os múzeumát Pongrátz Gergely, a Corvin köz egykori főparancsnoka alapitotta. A múzeum udvarán a Hadtörténeti Intézet és Hadtörténeti Múzeum jóvoltából különböző harci eszközök, köztük egy T-55-ös harckocsi látható. A múzeum két kiállítási teremből áll. Ezekben megetkinthetők korabeli relikviák:zászlók, fegyverek, térképek, fényképek, újságok, szabadságharcosok képzőművészetei alkotásai, egyéb személyes tárgyaik.

A múzeumról:
Az 1956-os forradalom Corvin-közi hőse, Pongrátz Gergely hozta létre ezt a múzeumot egy régi tanyasi iskolában. Relikviák, dokumentumok, művészeti alkotások és harci eszközök is őrzik a forradalom emlékét.

Konecsni György Helytörténei Gyűjtemény

A múzeumban megtekinthetõ várostörténeti, néprajzi kiállítás Kiskunmajsa történetét eleveníti fel néprajzi elemeken keresztül. Ezenkívül állandó kiállításon szerepel még a múzeum névadójának, a város európai hírnevet szerzett szülöttének, Konecsni Györgynek grafikusi munkásságát bemutató tárlat, illetve Járitz Józsa, valamint Paizs Éva Kiskunmajsán készült képzõmûvészeti alkotásainak gyûjteménye.

Tájház

A múzeumhoz szorosan kötődik a Tájház, mely Kiskunmajsa egyik legrégebbi építészeti emléke. Az 1850 körül épült nádtetős, háromosztatú, közép padkás, szabadkéményes építmény a Kiskunság jellegzetes népi, építészeti emléke a XVI.századtól. A középen lévő bejárati ajtón át a pitvarba jutunk, ahol jobbról tisztaszoba, balról lakószoba nyílik. A szobákban eredeti bútorzat található. Említésre méltó még az épületben található kemence, melyet sütés mellett a szobák fűtésére használtak.

Kálvária

Kálvária Az 1966-ban lebontott régi Kálvária emlékére lakossági összefogással épült 2014-ban. A kéttornyú kis kápolna XV. stációként Jézus feltámadását jelképezi. Isten hozta nálunk, Kedves Vendégünk Kiskunmajsán! Ebben a kis kiadványban szeretnénk bemutatni mindazt, ami miatt érdemes hozzánk ellátogatni és nálunk elidőzni: mindazokat az értékeket, látványosságokat és szolgáltatásokat, amelyeket érdemes kipróbálnia mindenkinek, aki már eljutott hozzánk, de annak is, aki csak ezután választ magának úticélt. Mi egész évben szeretettel várjuk Önöket!

Sörös Korsó És Sörös Pohár Gyűjtemény

Közel hatévtizedes gyűjtőmunka eredményeként, több mint 1200, a világ 32 országából származó sörös korsó és sörös pohár tekinthető meg Kis Tibor magángyűjteményében. A kiállítás érdekessége, hogy mindegyik poharat és korsót barátaitól, ismerőseitől, politikusoktól, művészektől, sportolóktól kapta.

Babagyűjtemény

Vica néninek gyerekkorában sajnos nem volt babája. Fiúk között cseperedett fel, így nem volt módja lányos játékokkal játszani. Közel negyven éve kezdett el babákat gyűjteni, amikor az utcán talált egy babát. Bárány Tiborné Vica néni életét hosszú időn keresztül meghatározták a babák, volt, hogy a fél országot is átutazta értük.

Mayossaszállás Emlékmű

A város határában található emlékművet az egykori elődtelepülés, Mayossaszállás templomának helyén emeltette Kiskunmajsa Város Önkormányzata és a Majsa Alapítvány 2001-ben.

Elérhetőségek

Mandala Vendégház

E-mail: info@mandalavendeghaz.hu
Mobil: +36 30 466 0101
Web: www.mandalavendeghaz.hu