Mandala Vendégház
Mandala Vendégház
 Selyemképek galéria

Kiskunmajsa

Kiskunmajsa

Kiskunmajsa 12 ezer lelket számláló kisváros. Budapesttől 130 km-re, az M5-ös autópályától 22 km-re fekvő délmagyarországi település. Térségünk pusztai romantikával, sok napfénnyel, a kedves kisvárosok, falvak és tanyák hagyományaival és kultúrájával, valamint jellegzetes gasztronómiai kínálattal kiegészülve várja a vendégeket.

Kiskunmajsától:

Budapest 130 km
Kecskemét 50 km
Szeged 40 km
Kiskunfélegyháza 27 km
Pálos-szentkút Petőfiszállás 22 km
Bugacpuszta 28 km
Kiskunhalas 22 km
Ópusztaszer 28 km
Bodoglári homokbuckák, tartós szegfű 8 km

Bővebben Fel


kiskunmajsai gyógyfürdő

kiskunmajsai gyógyfürdő

A kiskunmajsai gyógyfürdő a várostól 3 km-re található, melynek 72 fokos nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvize kiválóan alkalmas törések utáni rehabilitációra, nőgyógyászati panaszok kezelésére, mozgásszervi elváltozások és idült gyulladásos mozgásszervi megbetegedések kezelésére. A hangulatos, ligetes termálparadicsom kiváló pihenőhely családok, baráti társaságok részére is.

Szolgáltatás

A szabadban egész évben igénybe vehető gyógymedence várja a pihenni és gyógyulni vágyókat. A reumatológiai szakrendelés mellett gyógyvizre és képzett szakemberek tudására és gyakorlatára alapozva több, TB támogatással igénybe vehető gyógyfürdőellátást biztosítanak.

Bővebben Fel


Római Katolikus Templom

Római Katolikus Templom

Cím: 6120 Kiskunmajsa, Petőfi tér 10.
Plébánia telefon: +36 (77) 481564
Szentmisék időpontjai:
hétfő és szerda:reggel 7órakor,
kedd, csütörtök, péntek:reggel 7 és este 19 órakor
szombat: reggel 7órakor és este 19 órakor
vasárnap: 7,9 és 19 órakor.

Leírás

A város központi terén áll a Boldogságos Szűz Mária tiszteletére felszentelt késő barokk stílusú római katolikus templom, amelynek elődjét 1743-ban vesszőből és sárból a tószegi telepesek kezdték építeni. 1761-ben új, már szilárd anyagból készült templom építésére került sor. Jelenlegi alapformáját 1809-ben érte el, a hossza 50 méter, szélessége 21 méter. A templom különlegessége, hogy a főbejárata nem a 42 méter magas torony alatt található.

Bővebben Fel


'56-os Múzeum

'56-os Múzeum

A Kiskunmajsán található, hazánk első és egyetlen 56-os múzeumát Pongrátz Gergely, a Corvin köz egykori főparancsnoka alapitotta. A múzeum udvarán a Hadtörténeti Intézet és Hadtörténeti Múzeum jóvoltából különböző harci eszközök, köztük egy T-55-ös harckocsi látható. A múzeum két kiállítási teremből áll. Ezekben megetkinthetők korabeli relikviák:zászlók, fegyverek, térképek, fényképek, újságok, szabadságharcosok képzőművészetei alkotásai, egyéb személyes tárgyaik.

múzeumról

Az 1956-os forradalom Corvin-közi hőse, Pongrátz Gergely hozta létre ezt a múzeumot egy régi tanyasi iskolában. Relikviák, dokumentumok, művészeti alkotások és harci eszközök is őrzik a forradalom emlékét.

Bővebben Fel


Tenisz és squash

Tenisz és squash

A kertvárosi részében található a Zöld Paradicsom Szabadidő Központ, ahol egy minden igényt kielégítő squash pálya, valamint salakos és fedett teniszpálya várja a mozogni vágyókat. Lehetőség van még asztaliteniszezni, biliárdozni és nem utolsósorban teniszezni az épület mellett lévő teniszpályákon (pályafoglalás a Zöldparadicsom telefonszámán).

.

A Zöldparadicsom 1999 óta áll a sportbarátok rendelkezésére.

Bővebben Fel


Lópofa lovarda

Lópofa lovarda

A kiskunmajsai üdülőfalu szomszédságában található a Lópofa Csárda és Lovarda, amely felhőtlen kikapcsolódási lehetőséget kínál a lovassport szerelmeseinek.

.

A lovarda programjai közé tartozik a sétakocsikázás, lovastúra, valamint a kezdő lovasok részére oktatás, lovastáborok szervezése. Az élményekkel teli lovastúrákról visszaérkező vendégeket ízletes ételekkel várja a lovarda mellett működő Lópofa Csárda.

Bővebben Fel


Vissza a főoldalra